Vil du være kunderådgiver i vores nye kundeunivers på Nørreport?

Vil du være med til at starte et nyt innovativt kundeunivers i København, hvor åbenhed, tilgængelighed og høj kundetilfredshed er centrale nøgleord? Er du udadvendt og trives med forandringer? Og er du god til at skabe nye relationer? Så er det nok dig, der bliver en af vores nye kunderådgivere.

I centrum af København ved Nørreport Station åbner vi dørene den 1. juni til et nyt innovativt kunde- og projektunivers – ja, det er faktisk en helt ny måde at drive bank på. Her bliver du som kunderådgiver en vigtig del af kundeuniverset sammen med fire øvrige kunderådgivere og en daglig leder.  

Det nye kundeunivers adskiller sig på mange måder fra de fleste andre bankfilialer, du kender. Her holder vi åbent. Alle ugens dage. Og døren er åben for alle. Både for bankens kunder naturligvis og andre på udkig efter en ny bank. Samt for folk, som bare vil nyde en kop kaffe, møde nogle spændende mennesker, koble sin pc til WiFi mv. Stedet bliver et centralt knudepunkt i bydelen, som du som kunderådgiver skal være med til at udvikle og drive.

Dit job bliver lidt udover det sædvanlige
Alle kundevendte aktiviteter foregår i kundeuniverset, og fra start får du tildelt en portefølje af privatkunder, som du skal rådgive og servicere ved brug af bankens produkter og koncepter. Det er også tanken, at du skal prøve nye løsninger af for at øge kundetilfredsheden og tiltrække nye kunder. 

I tæt samarbejde med din leder og resten af teamet samt bankens Branding- & Kommunikationsafdeling skal du være med til at afholde spændende events og kundearrangementer. Derfor er det en stor fordel, hvis du er typen, der gerne stiller dig op og byder velkommen foran en større forsamling. 

Kundeuniverset er åbent alle hverdage kl. 8.00-19.00. I weekenderne skal I rådgive og servicere kunder fra hele landet via telefon-, online- og fysiske møder. Dine arbejdstider tilrettelægges naturligvis, så de matcher dine forventninger og kundernes behov. 

Vores forventninger til dig
Vi søger både rutinerede kunderådgivere, som har solid erfaring med bl.a. kreditpolitik og produkter og tilbud inden for boligfinansiering, pension, forsikring, investering og daglig økonomi – og kunderådgivere, som er godt i gang eller færdig med deres videre uddannelse. 

Derudover lægger vi stor vægt på, at du er: 

  • Dynamisk, proaktiv og god til at skabe relationer
  • Ekstraordinært nysgerrig og ivrig efter at prøve ny teknologi
  • En skarp kommunikatør 

Vi glæder os til at høre fra dig!

Kan du se dig selv i dette spændende job - som er lidt udover det sædvanlige - så send din ansøgning og dit CV til os hurtigst muligt. Ansøgningsfristen er søndag den 22. april, og vi forventer at holde samtaler onsdag den 25. april. 

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte forretningschef Jesper A. Nielsen på tlf. 3848 4615 eller HR-konsulent Jonas Thomsen 3848 4669 / Lene Overgaard på tlf. 3848 4663. 

Ansøgningsfrist: 22-04-2018
Arbejdsdage: Dag
Hjemmeside: http://www.al-bank.dk

Arbejdernes Landsbank er en bank i sund udvikling. Vi bygger på et unikt socialt fællesskab, høj etik og stærk faglighed i hele organisationen. Vi er en bank, hvor det er let at få medindflydelse, og hvor et sundt og udviklende arbejdsmiljø går hånd i hånd med ambitionen om at drive en af landets bedste banker – til gavn for kunderne, bankens forretning og medarbejderne.

Vi har en solid økonomi og er blandt Danmarks 7 største pengeinstitutter med ca. 280.000 kunder. Banken er repræsenteret med 70 filialer over hele landet og beskæftiger ca. 1.100 medarbejdere. Kundegrundlaget er privatkunder, mindre og mellemstore erhvervsvirksomheder, foreninger og faglige organisationer.