Vi er resultatorienterede, derfor loefter vi i flok

Analytiker til Regulering & Kapitalstyring

Har du lyst til at blive en del af Regulering & Kapitalstyring, hvor vi bokser med både kapitalen og de store rapporteringsopgaver for AL-koncernen. Har du stærke analytiske og kvantitative kompetencer og en skarp pen? Så er du måske vores nye kollega. 

Jobbet
Regulering & Kapitalstyring er en nyoprettet afdeling i Arbejdernes Landsbank, hvor vi har samlet koncernens kompetencer vedrørende risikoopgørelser og kapitalstyring. Vi har ansvaret for koncernens balance- og kapitalstyring og de store reguleringsmæssige rapporteringsopgaver på det finansielle område. Herudover varetager afdelingen en række kontrolopgaver på investeringsområdet og risikoområdet. Vi blev i år en koncernfunktion, hvorfor vi har kolleger både i København og i Birk i Jylland og arbejder på tværs af koncernen. Vi skal være med til at ruste Arbejdernes Landsbank til at leve op til de krav, som møder os som SIFI-koncern.
 

Som analytiker i Regulering & Kapitalstyring tilbyder vi dig et spændende job, hvor dine opgaver blandt andet vil være at: 

 • Analysere og foretage beregninger på markedsrisiko- og likviditetsrisikoområdet til udarbejdelse af koncernens genopretningsplan, ILAAP og ICAAP rapporter samt andre store rapporteringsopgaver.  
 • Medvirke til at implementere nye reguleringsmæssige krav herunder de nye regler for renterisiko uden for handelsbeholdningen (IRRBB)
 • Være med til at skabe transparens om koncernens risikoprofil gennem risikorapporten og søjle 3 oplysninger.
 • Deltage med faglig indsigt i BEC’s projekter med relation til risikoopgørelser på markedsrisiko- og likviditetsrisikoområdet.
 • Opgøre og analysere risikonøgletal på markedsrisiko- og likviditetsrisikoområdet.     
 • Foretage solvensmæssige konsekvensberegninger af ny regulering.
 • Bidrage til at varetage afdelingens kontrolopgaver. 

Hvem er du? 
Vi forestiller os, at du har erfaring med analyse- og rapporteringsopgaver og at du har et godt kendskab til relevant regulering herunder kapitalkravsforordningen.   

Derudover forventer vi, at du: 

 • Har en længere videregående akademisk uddannelse i økonomi, matematik eller finansiering. 
 • Har stærke analytiske evner og kan formidle din viden og dine resultater skriftligt og mundtligt, så det er enkelt og let forståeligt.
 • Kan lide at arbejde med data og komplekse problemstillinger. Erfaring med SAS, SQL, PowerBI m.v. vil være en fordel.
 • Er løsnings- og resultatorienteret og samtidig har sans for detaljen.
 • Har et godt humør og er god til at samarbejde på tværs af fagområder. 

Hvem er vi? 
I Regulering og Kapitalstyring er der to teams. Dels et team, der fokuserer på kontrolopgaver med relation til risikostyring, investorbeskyttelse og markedsmisbrug, dels et team, der arbejder med de reguleringsmæssige rapporteringsopgaver samt balance- og kapitalstyring. Vores ledige stilling er i sidstnævnte team, som er en koncernfunktion. Vi er i afdelingen i alt 22 gode kolleger, der arbejder både i København og i Birk i Jylland. 

Vi holder til i bankens hovedkontor, Panoptikonbygningen, Vesterbrogade 5 – kun 2 minutters gang fra Hovedbanegården. 

Vi tilbyder dig mulighed for at tage et stort fagligt ansvar og blive en del af en ny nørdet og faglig stærk afdeling med engagerede kolleger. Vi lægger vægt på kvalitet og ansvarlighed samtidig med, at vi har en uformel omgangstone og en god stemning. 

Det bliver du en del af 
I Arbejdernes Landsbank bliver du del af en kultur, hvor stærke værdier som ordentlighed, fællesskab og åbenhed er i fokus. Derudover kan du se frem til at blive del af: 

 • En arbejdsplads hvor arbejdsglæden og medarbejdertilfredsheden er blandt de højeste i sektoren
 • En arbejdsplads, som er rangeret #3 ud af Danmarks 25 største pengeinstitutter målt på det bedste image som arbejdsplads i 2022
 • En bank som 14 år i træk er kåret til danskernes foretrukne bank
 • En flad organisationsstruktur med hurtige beslutningsprocesser
 • En vækstorienteret organisation, hvor der er rig mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt 

Du får desuden en lang række medarbejdergoder, som bl.a. omfatter sundhedsforsikring, tandforsikring og ekstra ferietillæg. 

Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om stillingen eller Regulering & Kapitalstyring, er du velkommen til at kontakte chef for afdelingen Mads Mathiassen, på tlf. nr. 2024 0649 eller mama@al-bank.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig - ansøgningsfristen er den 3. december. 

Del på:

Region:

 • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

03-12-2023

Hjemmeside:

http://www.al-bank.dk

Kontoradresse: