Vi smoeger gerne aermerne op, men ikke for at bruge albuerne

Chef for rapportering, analyse og kontrol

Har du lyst til at være med til at bygge et nyt kontrol- og rapporteringsteam op i 1. forsvarslinje i Koncern Kredit i Arbejdernes Landsbank? Og har du gode lederegenskaber, stærke analytiske og kvantitative kompetencer samt interesse for kreditkontroller, rapportering og analyser? Så er du måske vores nye kollega.


Jobbet
Sammen med de øvrige medarbejdere i teamet kommer du til at varetage en central rolle i forbindelse med modningen af kontrol og rapporteringsområdet i AL koncernen, så vi lever op til SIFI standarderne. Et område, der har stor ledelsesmæssig bevågenhed og et tæt samarbejde med vores søsterafdeling i Vestjysk Bank.

I din rolle som daglig leder af Rapportering, analyse og kontrol får du ansvaret for ledelsen af et team med i alt 12 medarbejdere. Dine primære ansvarsområder:

  • Medarbejderledelse, herunder ansættelse af kollegaer til teamet
  • Ansvar for ledelsesrapportering til bankens direktion og bestyrelse på kreditområdet, 1. linje kreditkontroller, IFRS9 nedskrivninger, analyser, dataudtræk, indberetning til kreditregister, materiale til div. møder med Nationalbanken, Finanstilsynet, ratingbureauer mv.
  • Opbygning af kontrolfunktionen
  • Videreudvikling af rapportering og analysedelen sammen med dygtige kollegaer i Arbejdernes Landsbank og Vestjysk Bank
  • Ansvar for at vi overholder de lovgivningsmæssige krav teamets opgaver er underlagt på Kreditområdet
  • Ansvar for at sikre optimal koncernstyring på kreditområdet, på tværs af koncernen, i samarbejde med din chefkollega i Vestjysk Bank
  • Sikre godt samarbejde med forretningen og de øvrige stabsfunktioner

Blandt succeskriterierne er, at koncernens kontrolmiljø, rapportering og analyser er ensartede på tværs af koncernen og giver mest mulig værdi samtidig med at vi overholder lovgivningen. Herunder at definere det rette kontrolniveau. At teamets processer og arbejdsgange er enkle, effektive og velbeskrevne. At vi har et godt samarbejde i teamet, med vores søsterteam i Vestjysk Bank og med resten af afdelingerne i koncernen. 

Hvem er du?
Du har en relevant baggrund indenfor den finansielle branche og meget gerne med flere års erfaring indenfor finansiel kreditrisikostyring eller lignende. Det er en fordel, hvis du har ledelseserfaring samt kendskab til praktisk implementering af kontrolmiljø.

Din viden er bredt funderet fagligt med indsigt i kreditrisikoområdet, herunder også udarbejdelse af analyser, rapportering og kontroller.

Som person er du nysgerrig og forstår at balancere forretningsmæssig værdi og lovgivningsmæssige krav på tværs af koncernen. Du trives med mange, og forskellige typer af opgaver, og er desuden:

  • God til at etablere stærke relationer og samarbejde på tværs af afdelinger
  • Initiativrig, og analytisk anlagt
  • I stand til at levere resultater af høj kvalitet
  • Stærk i mundtlig og skriftlig kommunikation
  • I stand til at prioritere og vurdere, hvad der er væsentligt
  • Kan formidle komplekse problemstillinger på en enkel måde
  • I stand til at se dig selv arbejde i, og med vores værdier – Forretningsansvar, Fællesskab, Åbenhed og Ordentlighed. 

Hvem er vi?
Rapportering, Analyse og Kontrol er en del af Kreditområdet i Arbejdernes Landsbank. Vi tilbyder dig en mulighed for at tage et stort fagligt ansvar, og blive en del af en dynamisk og faglig stærk afdeling, med engagerede kolleger. Vi lægger vægt på værdiskabelse og ansvarlighed samtidig med, at vi har en uformel omgangstone og højt til loftet. Vi holder til i lækre lokaler i bankens hovedkontor, Panoptikonbygningen, Vesterbrogade 5 – kun 2 minutters gang fra Hovedbanegården. 

Vi tilbyder en attraktiv arbejdsplads
I Arbejdernes Landsbank bliver du del af en kultur, hvor stærke værdier som ordentlighed, fællesskab og åbenhed er i fokus. Derudover kan du se frem til at blive del af:

  • En arbejdsplads hvor arbejdsglæden og medarbejdertilfredsheden er blandt de højeste i sektoren
  • En arbejdsplads, som er rangeret #3 ud af Danmarks 25 største pengeinstitutter målt på det bedste image som arbejdsplads i 2023
  • En bank som 15 år i træk er kåret til danskernes foretrukne bank
  • En flad organisationsstruktur med hurtige beslutningsprocesser
  • En vækstorienteret organisation, hvor der er rig mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt 

Du får desuden en lang række medarbejdergoder, som bl.a. omfatter sundhedsforsikring, tandforsikring og ekstra ferietillæg.

Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Chef for Koncern Kredit Sara Panny, på tlf. nr. 2972 7261.

Ansøgningsfrist den 22. maj. Vi afholder samtaler løbende og ansætter, når vi har fundet den rette kandidat.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Del på:

Region:

  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

22-05-2024

Hjemmeside:

http://www.al-bank.dk

Kontoradresse: