Vi er resultatorienterede, derfor loefter vi i flok

Senior Compliance Officer til Koncern Compliance

Brænder du for at identificere, analysere og kontrollere om metoder og processer fungerer sammen med mennesker i praksis? Og har du kendskab til hvad der er god compliance, f.eks. indenfor ESG, Kredit, Likviditet, Solvens, data governance og -etik og evt. også Code of Conduct & Corporate Governance? Så er det dig vi søger. 

Koncerncompliance i Arbejdernes Landsbank har ansvaret for at sikre et samlet overblik over koncernens compliancerisici, at der sker en forsvarlig håndtering af disse og at rapportere til koncernens direktion og bestyrelse. Vi er pt. i gang med at etablere koncernstyring i forhold til datterselskaberne Vestjysk Bank og AL Finans, og arbejdet hermed sker i tæt samarbejde med den complianceansvarlige i Vestjysk Bank. Desuden er vi og vores kollegaer i gang med at fremtidssikre vores tilgang til, at complianceprogrammet i koncernen fortsætter med at være effektivt og relevant til at håndtere de compliance risici vi står overfor nu og på lang sigt, herunder at der er fokus på at opretholde høje etiske standarder. 

Jobbet
Du tilbydes en stilling med stor mulighed for udvikling og fordybelse i et uformelt arbejdsmiljø, hvor du bistår med din høje faglighed. Du kommer til at arbejde med en høj grad af frihed under ansvar og med dygtige kollegaer, der støtter hinanden i at realisere og skabe resultater som team.
 

Du får et selvstændigt ansvarsområde hvor dine opgaver bl.a. bliver at:

 • Udarbejde metode og processer for at sikre et godt complianceprogram
 • Identificere, analysere og vurdere compliance risici inden for finansiel lovgivning
 • Planlægge og udføre compliance kontrolaktiviteter, herunder gennemgange, dataanalyse og modelvalidering
 • Rådgive om compliance relaterede spørgsmål
 • Sikre effektive midler og processer for medarbejdere til at ”speak up” og rapportere
 • Træne ledere og medarbejderne i hvordan de løser adfærdsrelaterede problemstillinger og sikre god compliance og høj etisk adfærd
 • Løbende vurdere og måle at koncernens complianceprogram er effektivt og relevant, herunder gennemføre løbende overvågning og årlige analyser
 • Løbende bistår i udviklingen af funktionens kontrolaktiviteter, så vi sikrer effektiv og relevant tilstedeværelse og arbejde 

Hvem er du? 
Du sidder i en lignende stilling, og har min. 5 års erfaring med compliance eller anden relevant stilling. Du kommer måske fra en proaktiv compliancefunktion eller fra et konsulenthus. Du er evt. økonom eller tilsvarende, som er vant til at begå dig i regler, herunder også lovgivende tekniske standarder. Du er god til at omsætte detaljer og analyse til et overordnet perspektiv, og du forstår at kommunikere til stakeholders på flere niveauer. 

 • Du kan facilitere, influere, udvikle, og analysere ved at anvende din alsidige værktøjskasse og erfarne indsigt i complianceprocesser. 
 • Du er en inspirerende, visualiserende, imødekommende og en engagerende teamplayer med et godt overblik, du har en positiv personlighed og har stærke kommunikationsevner.
 • Du evner at håndtere og prioritere effektivt og arbejde efter en høj standard, også under deadlines, og du har en struktureret tilgang til problemløsning. 

Vi lægger desuden vægt på, at du:

 • Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund
 • Besidder gode kommunikationsevner såvel skriftligt som mundtligt
 • Er analytisk og struktureret med evne for at arbejde risikobaseret
 • Er vant til at arbejde selvstændigt og træffe beslutninger
 • Er i stand til at eksekvere 

Hvem er vi?  
Koncerncompliance består i dag af et team på 8 personer med organisatorisk forankring under Bankens administrerende direktør. Vi er en dynamisk og faglig stærk afdeling med engagerede kolleger og vi lægger vægt på kvalitet og ansvarlighed samtidig med, at vi har en uformel omgangstone og en god stemning. 

Som team efterstræber vi at være dygtige og effektive. Vi støtter op om udbygningen af et alsidigt og mangfoldigt team med et højt fagligt og bredt kompetenceniveau og en uformel omgangstone, hvor sparring og udvikling er en fast del af hverdagen. 

Det bliver du en del af
I Arbejdernes Landsbank bliver du del af en kultur, hvor stærke værdier som ordentlighed, fællesskab og åbenhed er i fokus. Derudover kan du se frem til at blive del af:
 

 • En arbejdsplads hvor arbejdsglæden og medarbejdertilfredsheden er blandt de højeste i sektoren
 • En arbejdsplads, som er rangeret #3 ud af Danmarks 25 største pengeinstitutter målt på det bedste image som arbejdsplads i 2022
 • En bank som 14 år i træk er kåret til danskernes foretrukne bank
 • En flad organisationsstruktur med hurtige beslutningsprocesser
 • En vækstorienteret organisation, hvor der er rig mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt 

Du får desuden en lang række medarbejdergoder, som bl.a. omfatter sundhedsforsikring, tandforsikring og ekstra ferietillæg. Afdelingen er beliggende i Panoptikonbygningen, Banegårdspladsen 1 – lige overfor Tivoli og 2 min. gang fra Københavns Hovedbanegård men du skal regne med rejseaktivitet til Vestjysk Bank i Herning, og vores andre lokationer i Storkøbenhavn. 

Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om stillingen eller os, er du velkommen til at kontakte Heidi Gliese Hylleborg på tlf. nr. 24 41 55 15 eller via mail HEGH@al-bank.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig – vi vil afholde samtaler løbende og ansøgningsfristen er den 10. december 2023.

Del på:

Region:

 • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

10-12-2023

Hjemmeside:

http://www.al-bank.dk

Kontoradresse: